Δ.Μακεδονία: Κατατέθηκε η πρόταση κανονισμού, για την θέσπιση ταμείου δίκαιης μετάβασης –Ενημέρωση Μαν. Κεφαλογιάννη

12:38 22/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατατέθηκε  στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η πρόταση κανονισμού  για την θέσπιση  του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης  που αφορά  τις  λιγνιτικές και ανθρακοφόρες  περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση- όπως  η Δυτ. Μακεδονία- στην οποία προχωρά  η απολιγνιτοποίηση τους.

To σχέδιο της έκθεσης για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, γνωστοποίησε στον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα,  ο  Ευρωβουλευτής και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση,

Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η έκθεση περιλαμβάνει τροπολογίες αναφορικά με το Σχέδιο του Νομοθετικού Ψηφίσματος, σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης  και όπως  έκανε γνωστό ο κ. Κεφαλογιάννης, κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή περιφερειακής ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλήρες κείμενο  του σχεδίου, υπάρχει  αιτιολογική έκθεση και 44 τροπολογίες , οι οποίες αποτυπώνουν την αντίληψη και την κατεύθυνση της πρότασης κανονισμού, για την θέσπιση του ταμείου δίκαιης μετάβασης .

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δ Μακεδονία, Κατατέθηκε, –Ενημέρωση Μαν, Κεφαλογιάννη,d makedonia, katatethike, –enimerosi man, kefalogianni