Δήμαρχος Χίου: Ζήτησε να φύγουν από τη Χίο, οι βάσκοι εθελοντές της SMH

11:46 24/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μέρα μετά την ανακοίνωσή του σχεδίου τους για τη δομή που ήθελαν να στήσουν στο υπόγειο της πρώην Κλινικής Αυγουστή και αφορούσε πληροφορίες γύρω από θέματα υγείας, αλλά και μια μέρα μετά το δημοτικό συμβούλιο· με τη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Αγίας Αννας Καπέλα, όπου κυριάρχησε η άποψη της απομάκρυνσης γενικά των ΜΚΟ από το νησί, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ζήτησε όχι μόνο το σταμάτημα του σχεδίου

αλλά και την αποχώρηση της ισπανικής Εθελοντικής Οργάνωσης SMH από τη Χίο.
Σύμφωνα με δήλωσή του, το πρωί της Παρασκευής κάλεσε τον υπεύθυνο της Οργάνωσης Inigo Mijangos στο γραφείο του και του ζήτησε να σταματήσει άμεσα τα όποια σχέδια τους.
“Του ζήτησα να μην προχωρήσουν στο σχεδιασμό τους, καθώς και να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους στη Χίο. Δήλωσε πως θα αποχωρήσουν», σημείωσε ο κ. Βουρνούς.
Στην ερώτησή μας αν θα τους χαρακτηρίζαμε ανεπιθύμητους στο νησί, ο κ. Βουρνούς απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε:
«Για όλες τις ενέργειες που κάνει ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να συνεννοείται με τις τοπικές αρχές,
Όποιος δεν συνεννοείται ή δεν ζητάει την άδεια των τοπικών αρχών ακόμα και αν δεν το επιβάλλει ο νόμος, δείχνει ότι αγνοεί την κοινωνία στην οποία πάει να λειτουργήσει και θεωρεί τη δική του αποστολή ως υπερβαίνουσα ακόμα και του περιβάλλοντος στο οποίο πάει να δραστηριοποιηθεί», σημείωσε.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα