Διήμερο δράσεων ενάντια στην «ελαστική» εργασία στις 5 & 6 Απριλίου

14:40 1/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και ειδικά των λεγόμενων «ελαστικών», βρίσκονται στο επίκεντρο της διήμερης παρέμβασης που ανακοίνωσε η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση: «Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Το ποινολόγιο ανέργων και η αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα

εργοδοσίας που σημαίνει πως αντί να παίρνει ο άνεργος τα 360 € τον μήνα θα τα δίνουν σε κάποια επιχείρηση για να τον προσλάβει, τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο δημόσιο και η γενίκευση των προγραμμάτων ελαστικής εργασίας για όλους. Μπλοκάκια, μαθητεία, voucher, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι έρχονται να προστεθούν σε όλα αυτά. Τζάμπα εργασία λοιπόν ξανά στα αφεντικά και δουλειά για ψίχουλα τάζουν στους ανέργους».

Έτσι στις 5 και 6 Απρίλη οι διοργανωτές καλούν την Τετάρτη 5 Απρίλη: «Μέρα Αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία, τη μαθητεία και την ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», με συγκέντρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων στο Υπουργείο Εργασίας, στη 1.00μμ και την Πέμπτη 6 Απρίλη Παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 6.30μμ, Προπύλαια

Το διήμερο δράσεων έχει τις ακόλουθες βασικές διεκδικήσεις: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μειώσεις αποδοχών και μαζικές προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσει. Απαγόρευση των απολύσεων, ούτε σκέψη για απελευθέρωση τους. Κατάργηση όλων των νόμων που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, χτύπημα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα