Διήμερο διαβούλευσης για τον ζεόλιθο Πετρωτών

14:10 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διήμερο διαβούλευσης μεταξύ του προέδρου της «Όλυμπος Α. Ε.», Γιώργου Γεωργιάδη, και των κατοίκων των Πετρωτών θα είναι το επόμενο 48ωρο, στη διάρκεια του οποίου «παγώνει» η έναρξη των εργασιών εξόρυξης του ζεόλιθου από τη θέση «Κόκκαλο», για την οποία η εταιρεία έχει πάρει άδεια εκμετάλλευσης.

Η συζήτηση που έγινε σήμερα το πρωί μεταξύ των δύο πλευρών κατέληξε σε αυτή τη συμφωνία, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να διερευνηθεί νομικά η πρόταση που κατέθεσε στους κατοίκους ο κ. Γεωργιάδης, να δεσμευτεί

με συμβολαιογραφική πράξη ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας του πετρώματος στον τόπο της εξόρυξης, αφού πρώτα εξορύξει τους τόνους που απαιτούνται για τις βιομηχανικές δοκιμές. Παράλληλα, συναίνεσε στο αίτημα των κατοίκων να καταθέσει αίτημα χορήγησης άδειας εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας σε έκταση που θα βρίσκεται πολύ κοντά στο κοίτασμα, για την έκδοση της οποίας, όπως υποστήριξε, δεν θα απαιτηθεί πολύ χρόνος. Τις συγκεκριμένες προτάσεις θα εξετάσει άμεσα η Επιτροπή Κατοίκων για τον Ζεόλιθο Πετρωτών, σε συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της, ενώ παράλληλα οι νομικοί σύμβουλοι της Επιτροπής θα διερευνήσουν εάν μπορούν να αποκτήσουν νομική υπόσταση οι δεσμεύσεις αυτές, ώστε να είναι απολύτως διασφαλισμένη η ικανοποίηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα