Διεθνής Αμνηστία: Eνισχύστε τις προσπάθειες απεγκλωβισμού αμάχων στη Συρία

17:58 23/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγωνιώδη έκκληση κάνει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας για να ενισχυθεί η προσπάθεια να διασωθούν οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στο Χαλέπι.

Όπως αναφέρει η διεθνής οργάνωση: «Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στη Συρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η ισορροπία στην περιοχή είναι εύθραυστη, με τους ανθρώπους να φτάνουν να κοινοποιούν το φόβο τους δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη στιγμή, Σύροι άμαχοι δολοφονούνται απλά και μόνο επειδή προσπαθούν να δραπετεύσουν από την εμπόλεμη ζώνη.

Η Διεθνής Αμνηστία χρειάζεται τη βοήθειά σου για να αποκαλύψει την αλήθεια και να απαιτήσει από τις διεθνείς κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για να σωθούν ζωές. Όλοι εμείς ζητούμε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να αποστείλει τους ανεξάρτητους παρατηρητές του στην περιοχή. Χωρίς την κατάλληλη εποπτεία, οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το Ανατολικό Χαλέπι κινδυνεύουν από τη χρήση της αυθαίρετης κράτησης, τις αναγκαστικές εξαφανίσεις ή τις εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Η Διεθνής Αμνηστία δουλεύει στη Συρία για τη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προστατεύοντας τα δικαιώματα των οικογενειών που βρίσκονται ακόμα εκεί αλλά και όλων όσοι έχουν δραπετεύσει αναζητώντας ασφαλέστερο καταφύγιο εκτός συνόρων».

Τρόποι βοήθειας

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι όποιος/α επιθυμεί να στηρίξει τις προσπάθειές της μπορεί να το κάνει με τους ακόλουθους τρόπους:

*Με ένα κλικ στο Easy Pay της Τράπεζας Πειραιώς. Κάνε μια δωρεά στη Διεθνή Αμνηστία με την πιστωτική σου κάρτα (Visa, Mastercard) μέσω της ασφαλούς ιστοσελίδας Easy Pay.

*Μέσω κατάθεσης σε τράπεζα ή web banking στους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 151/480307-84
ΙΒΑΝ: GR2601101510000015148030784

Τράπεζα Πειραιώς: 5029-017683-035
ΙΒΑΝ: GR3601720290005029017683035

Η δωρεά σου μπορεί να κάνει τη φωνή μας πιο δυνατή και θα στηρίξει τις προσπάθειές μας για να συνεχίσουμε την αμερόληπτη έρευνά μας στη Συρία.

Δεκάδες από τους χιλιάδες αθώους αμάχους παραμένουν ακόμα παγιδευμένοι, τρέφοντας ελπίδα για ασφαλή απεγκλωβισμό. Οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά οι οποίοι επιχειρούν να δραπετεύσουν βομβαρδίζονται και δολοφονούνται στους δρόμους.

Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να μείνουν πίσω και εκείνους που ξεριζώνονται. Μόνο με τη δική σου δωρεά θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των αμάχων στη Συρία – και τα δικαιώματα όλων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα