Διεθνή ΜΜΕ: «Μαύρισε η αθηναϊκή Ριβιέρα»

14:23 14/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν την είδηση της θαλάσσιας ρύπανσης εξαιτίας της βύθισης του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα τονίζοντας ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει εξαπλωθεί «Ριβιέρα της Αττικής».

«Πετρελαιοκηλίδα στην Ελλάδα – Eξαπλώνεται στην αθηναϊκή Ριβιέρα.», τιτλοφορεί το άρθρο του το πρακτορείο Reuters.

Greek oil spill spreads

to Athens Riviera

— AOA WEATHER BLOG (@AOAWEATHER) September 14, 2017

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μεταδίδει ότι «Μαύρισαν οι ελληνικές παραλίες από το πετρέλαιο που διέρρευσε από βυθισμένο τάνκερ», σημειώνοντας ότι πρόκειται για πλοίο 45 ετών που μετέφερε 2.500 τόνους πετρελαίου, μέρος του οποίου διέρρευσε «στις πιο δημοφιλείς» αθηναϊκές παραλίες.

'Catastrophic' oil spill blights Greek beaches

— SUKHPAL MARITIME 82K (@captsingh) September 14, 2017

«Με μήκος 1,5 χιλιομέτρου η κηλίδα σκέπασε ολόκληρη παραλία γύρω από τη Σαλαμίνα και θα μείνει για τουλάχιστον 4 μήνες», αναφέρει μεταξύ άλλων, το δίκτυο ΒΒC, μεταδίδοντας δραματικές εικόνες σε βίντεο όπου αναφέρεται αρκετές φορές ότι πρόκειται για καταστροφή.

Oil spill turns Greek island bay blackBBC News

— Trends-News24.com (@TrendsNews24) September 14, 2017

Στη Γαλλία, το πρακτορείο AFP και πολλές εφημερίδες, επικεντρώνονται στο «Παιχνίδι του Ποιός Φταίει», στο οποίο, όπως σχολιάζεται, οι ελληνικές αρχές είναι αντιμέτωπες με σφοδρές επικρίσεις.

Blame game in Greece as oil spill from sunken tanker spreads in Athens' Saronic gulf #AgiaZoniII pic.twitter.com/o4yZMQuMm0

AFP news agency (@AFP) September 13, 2017

«Στην Ελλάδα, η ρύπανση από μαζούτ έφτασε στον Πειραιά, κριτική στις αρχές», τιτλοφορείται η γαλλική εφημερίδα Liberation, παραθέτοντας όπως και η Figaro την κριτική που ασκήθηκε από την GREENPEACE και τη WWF στις αρχές για τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης.

En Grèce, la pollution au mazout gagne le Pirée, les autorités critiquées pic.twitter.com/j19wVM1qmN

— Libération (@libe) September 13, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα