Διεθνές Συνέδριο Θαλασσαιμίας στη Θεσσαλονίκη

19:02 16/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία (Ε.Ο.ΘΑ) Θαλασσαιμίας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ), διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο Θαλασσαιμίας στο ξενοδοχείο Grant Hotel το τριήμερο 17,18 και 19 Νοεμβρίου.

Το Διεθνές Συνέδριο Θαλασσαιμίας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα που αφορά τις

αιμοσφαιρινοπάθειες και διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο χωρίζεται σε δύο επιμέρους συνέδρια: α) Το 14ο Διεθνές συνέδριο Θαλασσαιμίας και αιμοσφαιρινοπαθειών για γιατρούς, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, β) το 16ο Διεθνές συνέδριο της ΔΟΘ για γονείς και πάσχοντες.

Το καινοτόμο και πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου είναι επικεντρωμένο στις νέες ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα της θαλασσαιμίας και της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας. Θα παρουσιαστούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης των παθήσεων, νέα δεδομένα στην θεραπεία που βελτιώνουν την ποιότητας ζωής των πασχόντων ανά τον κόσμο καθιστώντας πλέον τη θαλασσαιμία ως μη καταληκτική νόσο.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν πάνω από 900 πάσχοντες από 50 χώρες – μέλη της Διεθνής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, πληθώρα γιατρών και ερευνητών.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 στην αίθουσα Β. Πατουλίδου του ξενοδοχείου Grand Hotel.

Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Γιώργος Παμπορίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα