Μια συγκινητική ιστορία στην εκδήλωση για την 8η ΕΜΑΚ

20:08 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια από τις πλέον συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στην ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τίτλο «ΕΜΑΚ: Κλήση Ζωής» σε σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης δημοσιογράφου Αθηνάς Κρικέλη και παραγωγή της «Ellopia Films USA».

Η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Ελ. Λιάγκουρα, η οποία στον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας το Σεπτέμβριο του 1999 βρίσκονταν

στο εργοστάσιο της Ρικομέξ και ήταν μεταξύ των εγκλωβισμένων, συνάντησε τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή. Ο διασώστης σήμερα είναι ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Αχ. Τζιοβάρας.

Ο υποστράτηγος Σερ. Αθανασίου με τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Λ. Κίτσιο

Στη σημερινή εκδήλωση με την προβολή του ντοκιμαντέρ για την 8η ΕΜΑΚ τον αρχηγό της Πυροσβεστικής εκπροσώπησε ο υποστράτηγος Σερ. Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε από μια τυχαία συνάντηση μεταξύ της κ. Κρικέλη και των διασωστών της 8ης ΕΜΑΚ στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους στον Όλυμπο να γυριστεί το ντοκιμαντέρ.

Τόσο ο κ. Αθανασίου, όσο και ο κ. Τζιοβάρας, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν ξεκαθάρισαν ότι τόσο οι διασώστες της ΕΜΑΚ, αλλά και οι Πυροσβέστες είναι ταγμένοι στο έργο τους και έτοιμοι να καταθέσουν και την ψυχή τους για την προστασία των πολιτών.

Το έργο τόσο της 8ης ΕΜΑΚ, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξήρε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό του, ενώ η κ. Κρικέλη τόνισε ότι από την 25ετή εμπειρία που έχει από την παρουσία της στην Αμερική έχει διαπιστώσει ότι το έργο των διασωστών και των πυροσβεστών είναι εξίσου δύσκολο σε Αμερική και Ελλάδα. Ωστόσο, πρόσθεσε η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος, η Πολιτεία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά του πυροσβέστες.

Η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος Α. Κρικέλη μίλησε για τις εμπειρίες της από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για την 8η ΕΜΑΚ

Η κ. Κρικέλη επέδωσε και έπαινο κοινωνικής αναγνώρισης από το Αμερικανικό Κοινοβούλιο, του έργου που επιτελεί η ΕΜΑΚ στον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Λ. Κίτσιο και τα στελέχη της Υπηρεσίας, ενώ παρουσίασε και τα βραβεία που έχουν λάβει τα δύο ντοκιμαντέρ που έχει γυρίσει στον Όλυμπο.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων με τον υποστράτηγο Σερ. Αθανασίου

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον τηλεοπτικός οργανισμός «Ellopia Films USA» και την 8η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Λάρισας του Πυροσβεστικού Σώματος και τελούσε υπό την αιγίδα του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα