Διαμαρτυρία ιερέων για βιβλία θρησκευτικών και ταυτότητα φύλου

12:51 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ψήφισμά τους οι ιερείς της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για την αντικατάσταση των βιβλίων των θρησκευτικών με “αντιχριστιανικούς και αντιπαιδαγωγικούς φακέλους”, όπως τους χαρακτηρίζουν, αλλά και για το πρόσφατο νομοθέτημα που δίνει τη δυνατότητα για τη “νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου”,

Αναφέρουν μεταξύ άλλων : «…Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και όλοι οι Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως εκφράζουν την έντονη αντίδρασή και την θλίψη τους προς τον Πρόεδρο

της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Προέδρο της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και σύσσωμη την αντιπολίτευση της Χώρας μας.
Για την αντικατάσταση των βιβλίων των θρησκευτικών με αντιχριστιανικούς και αντιπαιδαγωγικούς «Φακέλους».
Για το πρόσφατο νομοθέτημα, όπου δίνεται η δυνατότητα για τη “νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου”.

Στην ανακοίνωση τους εξηγούν τους λόγους τονίζοντας:

«… Με τη νέα ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών, τολμάτε να βλασφημείτε και να ακυρώνετε την Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εξισώνοντάς την με τον Μωάμεθ, τον Κομφούκιο και τον Βούδα. .Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτού του είδους τα νομοθετήματα και δηλώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που προστατεύει την Εκκλησία Του και την Πατρίδα μας… Καλούμε τους γονείς να αντισταθούν στην μεθοδευμένη διαστροφή των παιδιών μας σε συνεργασία με την Εκκλησία μας, η οποία διαφυλάσσει το ήθος και σέβεται την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου όπως την δημιούργησε ο Θεός.

…Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι «διαφορετικότητα», αλλά είναι θανάσιμο αμάρτημα που επισύρει την οργή του Θεού. Οδηγεί στην παράχρηση του σώματος και δημιουργείται ένα νέο είδος ανθρώπου, που δεν είναι άνθρωπος, αλλά υποχείριο της αμαρτίας και του διαβόλου.
Η Εκκλησία μας ως πνευματική Μητέρα, κι εμείς οι κληρικοί που αφουγκραζόμαστε τα υπαρξιακά προβλήματα των ανθρώπων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μισούμε τον αμαρτωλό άνθρωπο αλλά την αμαρτία. Φοβόμαστε, όμως, ότι γρήγορα θα ψηφισθεί και άλλος νόμος για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Προφητικά είναι τα λόγια του Αγίου Νείλου: «Θα έρθει καιρός που δεν θα διακρίνονται οι άνδρες από τις γυναίκες….».

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα