Διάκριση για Έλληνα επιστήμονα

09:01 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα επιτυχία για επιστήμονα του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών. Ο δρ. Απόστολος Δελής, επελέγη για χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ERC Starting Grant 2016.

Η εργασία του έχει ως θέμα τις δομικές αλλαγές που επέφερε κατά την πρώτη παγκοσμιοποίηση η μετάβαση από το ιστίο στον ατμό, τόσο στις ναυτική εργασία όσο και στην καθημερινότητα των ναυτικών κοινοτήτων, στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα έως και τον μεσοπόλεμο.
Πιο

συγκεκριμένα το πρόγραμμα εστιάζει στην προσαρμογή των ναυτικών, πλοιοκτητών και των οικογενειών τους στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της μετάβασης στον ατμό, εξετάζοντας τη ναυτική αγορά εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις, τις συνθήκες εργασίας, την καθημερινή ζωή εν πλω καθώς και τη ζωή των οικογενειών των ναυτιλλομένων στη στεριά.
Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχουν ερευνητές από την Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ουκρανία και Ελλάδα, ενώ προβλέπεται να εκπονηθούν τέσσερεις διδακτορικές διατριβές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα