Διακινητής μεταναστών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

11:03 16/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σύλληψη ενός διακινητή μεταναστών, μετά από καταδίωξη, προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα

προκειμένου να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία σταμάτησε στην οδό Λαγκαδά, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Μόλις ο διακινητής αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να διαφύγει με το αυτοκίνητο, το εγκατέλειψε και άρχισε να τρέχει. Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν και μετά από λίγη ώρα του φόρεσαν χειροπέδες. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι δήλωσαν Σύροι, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, τρεις εκ των οποίων βρίσκονταν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν χρηματικό ποσό μόλις έφταναν στη Θεσσαλονίκη, που ήταν και ο τελικός προορισμός τους. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο που ο διακινητής χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Πρόκειται για 24χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Προώθηση στο εσωτερικό της Χώρας παράνομων μεταναστών από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», «Διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα», «Αντίσταση», «Απείθεια» και παράβαση του Κ.Ο.Κ.
Στην καταδίωξη του οχήματος πήραν μέρος περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα