Διαδήλωση μεταναστών στη Θήβα για το εργατικό ατύχημα – Νοσηλεύονται 15

21:03 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες γης στη Θήβα, με διαδήλωση την Κυριακή 12 Ιουνίου με αφορμή το βαρύ τραυματισμό 15 εργατών, μετά από τροχαίο, το οποίο χρεώνουν στον εργοδότη τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση η πακιστανική κοινότητα Ελλάδας, η ένωση μεταναστών εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ, αναφέρουν

για την κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ: «Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από την πλατεία Αγ.Θεοδώρων με κεντρικό αίτημα «Δικαιώματα για τους εργάτες γης της Θήβας». Το συλλαλητήριο καλούσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. Συμμετείχαν αγωνιστές από την αντιφασιστική κίνηση Σφήνα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ. Το σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» δεν σταμάτησε να ακούγεται σε όλη τη διάρκεια της πορείας η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Θυμίζουμε ότι ένας εργοδότης, την Παρασκευή 10 Ιούνη, τσουβάλιασε 30 άτομα σε μια καρότσα που ανατράπηκε στο δρόμο για τα χωράφια όπου θα γινόταν το μάζεμα των κρεμμυδιών με αποτέλεσμα η καρότσα να τους «αδειάσει» όλους μέσα σε ένα χαντάκι και πολλοί να τραυματιστούν σοβαρά. Οι ίδιοι οι εργάτες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν σχεδόν χωρίς δικαιώματα».

Αναφερόμενοι στις συνθήκες εργασίας, οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας τονίζουν:

Keywords
Τυχαία Θέματα