Διαδικασία fast track για την επένδυση στα Δύο Αοράκια

11:38 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πράσινο φως για την επένδυση στα Δύο Αοράκια, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί εμπορικό και πολιτιστικό πάρκο αναψυχής μέσω της διαδικασίας fast track αναμένεται να ανάψει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συνεδριάζει σήμερα. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 69,3 εκατομμυρίων ευρώ και φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Βήτα Πρώτη Α.Ε.
Την ίδια ώρα, ανοικτό παραμένει

το θέμα της μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά, που καταλαμβάνει δημοτική έκταση στην περιοχή, καθώς, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το δήμο Ηρακλείου, λύση δεν έχει ακόμη βρεθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει καθυστερήσει η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αντιδήμαρχος, αρμόδια για τη δημοτική περιουσία, Στέλλα Αρχοντάκη, η εξέλιξη σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επένδυση, δημιουργεί την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εξεύρεση έκτασης, ώστε να μετεγκατασταθεί ο καταυλισμός και να απελευθερωθεί ο χώρος που σήμερα καταλαμβάνει για να μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίησή της.Προανήγγειλε δε, ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ιδιοκτήτες εκτάσεων, με σκοπό την εξασφάλιση της απαιτούμενης για την εγκατάσταση των τσιγγάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα