ΔΕΥΑΜΒ προς διευθυντές σχολείων: Πληρώστε τους λογαριασμούς νερού

12:03 4/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Απλήρωτους λογαριασμούς νερού από το 1992 που φθάνουν έως και 40.000 ευρώ έχουν να πληρώσουν σχολεία του δήμου Βόλου. Η ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε έγγραφο στους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Οι ίδιοι αρνούνται για την ώρα να πληρώσουν και ζητούν την παρέμβαση των διευθυντών εκπαίδευσης και του αρμόδιου υπουργείου. Ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σ. Σαβελίδης δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ότι το θέμα διερευνάται νομικά ενώ

έχει ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και κάποτε έπρεπε να μπει σε σειρά. “Αυτή είναι η λύση είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Η εταιρεία το συζήτησε και με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών που συμφώνησαν’ τόνισε.

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς κάποια μεγάλα σχολικά συγκροτήματα δεν έχουν πληρώσει από το 1992, περίοδο που τα σχολεία πέρασαν στη δικαιοδοσία των δήμων. “Από τότε οι διευθυντές των σχολικών μονάδων με σύμφωνη γνώμη των δημοτικών αρχών, όπως με πληροφορούν, δεν πλήρωναν το νερό θεωρώντας ότι είναι κοινωνικό αγαθό, παρέχεται στους νέους ανθρώπους και φυσικά μιλάμε για υδροδότηση κτιρίων που ανήκουν το δήμο. Μέχρι το 2010, καμία δημοτική αρχή δεν είχε ζητήσει χρήματα.

Η τότε δημοτική αρχή Σκοτινιώτη έκανε κάποια νύξη και μάλιστα ως μέτρο πίεσης έκοψαν το νερού τους θερινούς όμως μήνες από τα σχολεία. Και τότε όμως δεν πλήρωσαν οι διευθυντές και έμεινε εκεί το θέμα. Πριν λίγες ημέρες όμως η ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε έγγραφο για να κάνουν διαγωνισμό και με τα ποσά που χρωστάτ ο κάθε σχολείο. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον να πληρώσουν ποσό 32.000 ή 40.000 ευρώ με τον όποιο διακανονισμό, όταν τα λειτουργικά έξοδα ενός σχολείου φθάνουν το πολύ τις 10.000 ευρώ το χρόνο. Το θέμα διερευνούν οι νομικοί μας σύμβουλοι και έχουμε ενημερώσει και το υπουργείο” επισήμανε ο κ. Σαβελίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Παπαευσταθίου επισήμανε ότι το θέμα μπορεί να έρχεται από το παρελθόν αλλά ήλθε η ώρα να επιλυθεί. “Στείλαμε μία φόρμα με προτάσεις για να μπορέσουν οι διευθυντές των σχολείων να κάνουν ένα διακανονισμό για να εισπράξουμε τα χρήματα. Και αν υπήρχαν περίοδοι όπου είχαν βλάβες ή ο,τιδήποτε άλλο και πάλι θα το λάβουμε υπόψη. Ακόμη και αν χρειαστεί θα εξετάσουμε να μειωθεί το ποσό. Όμως η πλειοψηφία των σχολικών συγκροτημάτων χρωστάει χρήματα και δεν βρήκα τίποτα που να φαίνεται ότι έχουν κάνει μία συμφωνία με την όποια δημοτική αρχή να μην πληρώνουν” τόνισε. Τέλος ξεκαθάρισε ότι “αυτή είναι η λύση είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Το θέμα το συζητήσαμε και με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και συμφώνησαν”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα