Δέσμευση Γαβρόγλου για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ στη Λάρισα

01:04 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νέο λύκειο περιέγραψε στο πλαίσιο της συνεδρίας για την παιδεία ο αρμόδιος υπουργός κ. Γαβρόγλου στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Προηγουμένως, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τις φωτογραφικές κάμερες (μετά από απαίτηση του ίδιου του υπουργού) ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Λάρισας, έναν καθηγητή του 6ου ΕΠΑΛ και δύο μαθητές, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση

να λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα στο 3ο και 6ο Εσπερινά σχολεία της Λάρισας.

Στη διάρκεια της συνεδρίας ανέλυσε το νέο λύκειο, αναλύοντας τα όσα προβλέπονται στο «νέο νόμο». Εντόπισε δύο παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος. Η μία ότι δεν υπάρχει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα Γ’ τάξη του λυκείου, διότι τα παιδιά ασχολούνται με τα φροντιστήρια και τις εξετάσεις και η δεύτερη τα υπέρογκα ποσά που δαπανούν οι οικογένειες των οποίων τα παιδιά δίνουν εξετάσεις. Συνολικά, είπε ο κ. Γαβρόγλου δαπανώνται κάθε χρόνο 2 δις. ευρώ από τις οικογένειες για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Περιέγραψε έτσι το νέο λύκειο, με τις διπλές εξετάσεις, για να εξηγήσει ότι στην αρχή ίσως να φαίνεται σε κάποιους ότι θα ενισχυθεί η φροντιστηριακή παρακολούθηση των παιδιών και τα έξοδα θα είναι περισσότερα για την ελληνική οικογένεια, γρήγορα όμως θα διαπιστώσουν ότι δεν θα είναι έτσι…

Για τον τομέα ευθύνης του, δηλαδή την έρευνα μίλησε στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίας ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Φωτάκης. Νωρίτερα το μεσημέρι ο κ. Φωτάκης επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα το 7ο Λύκειο Τρικάλων, το οποίο πήρε τον περασμένο Μάρτιο την πρώτη θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής. Ο κ. Φωτάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος, επισημαίνοντας ότι οι εφαρμογές του 7ου Λυκείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην γεωργία, έτσι όπως αυτή προτείνεται να εκσυγχρονισθεί μέσα από το περιφερειακό συνέδριο.

Στην εκπαιδευτική αξία της όλης διαδικασίας αναφέρθηκε η περιφερειακή διευθύντρια κ. Αναστασοπούλου, λέγοντας ότι τα παιδιά του 7ου λυκείου και άλλων σχολείων που ασχολούνται με παρόμοια προγράμματα μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά και αυτή η ομαδική εργασία, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα