«Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο» είπε ο Δ. Παπαδημούλης στον Ντάισελμπλούμ

14:24 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυστηρούς τόνους χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της ευρωβουλής Δ. Παπαδημούλης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Eurogroup στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Το Eurogroup στις 22 Μαϊου πρέπει να δώσει τον σχεδιασμό των μελλοντικών μέτρων για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε ο επικεφαλής

της Ευρωκοινοβουλετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει αμέσως μετά :

«Πώς θέλετε να μείνετε στην ιστορία; Ως ο Πρόεδρος του Eurogroup που συνέβαλε να υπάρξει συνολικό πακέτο συμφωνίας στις 22 Μαΐου, ή για τις ατυχείς δηλώσεις σας για τις γυναίκες και τα ποτά;»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και πρέπει να αναγνωριστεί έμπρακτα. «Το λέει επίσης ο Γιούνκερ -και όχι εγώ. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 έκλεισε 9 φορές πάνω από τον συμφωνημένο στόχο και 42 φορές πάνω από τις αιωνίως αποτυχημένες προβλέψεις του ΔΝΤ. Το λένε οι αριθμοί -και το ομολογείτε και εσείς κ. Ντάισελμπλουμ και εσείς κ. Μοσκοβισί».

Επομένως, υπογράμμισε,ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να γεφυρώσουν επιτέλους τις διαφορές τους για το χρέος και τα πλεονάσματα έτσι ώστε στις 22 Μαΐου να έχουμε συμφωνία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση : Ελπίδες Ντάισελμπλουμ για ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν το τέλος Μαΐου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα