Δεν ελήφθη απόφαση για αποκομιδή των σκουπιδιών από εταιρία στον δήμο Θεσσαλονίκης

17:02 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και ενώ ηταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση ανάθεσης σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
Οι συγκεντρωθέντες δεν επέτρεψαν στα μέλη της Επιτροπής να πάρουν απόφαση, υποστηρίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν ιδιώτη να καθαρίσει την πόλη, και πραγματοποίησαν την κατάληψη, φωνάζοντας συνθήματα.

Αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης να διακόψει τη συνεδρίαση, λέγοντας πως τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερωθούν για τη νέα ώρα και τον χώρο συνάντησης.
Στην έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστα Ξανθόπουλο, ο οποίος είπε πως ο «δήμαρχος βιάζεται. Ξέρουμε καλά τη δουλειά. Διαβεβαιώνουμε ότι θα καθαρίσουμε την πόλη σε 2,5-3 ημέρες».
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο γραφείο του, επέμεινε στην άποψή του για «μεικτό σχήμα ιδιώτη και εργαζομένων» προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα σκουπίδια μέχρι την Παρασκευή, όποτε και αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επιθυμεί να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη για ένα τριήμερο, με προϋπολογισμό 192.000 ευρώ. Τρεις εταιρείες κατέθεσαν τις προσφορές τους για τον διαγωνισμό.
Εξάλλου, με τους εργαζόμενους συναντήθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφατης, προκειμένου να βρεθεί λύση με την αποκομιδή. Ο κ. Καλαφατης υποστήριξε πως «η αδράνεια του δημάρχου οδήγησε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα