Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια – Κουρουμπλής στην ΕΡΤ: Ριζικές αλλαγές (video)

09:51 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έως τα μεσάνυχτα θα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια ωστόσο καθοριστική θα είναι η συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΝΟ που αρχίζει γύρω στις 10:30. Θα εξετάσει δεδομένα και εξελίξεις μετά τη χτεσινή σύσκεψη με Π. Κουρουμπλή και Τ. Πετρόπουλο και θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση των ναυτικών. Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός

Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής που μίλησε για ριζικές αλλαγές καθώς και ο Πρόεδρος των Θαλαμηπόλων του Εμπορικού Ναυτικού.

Για ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας μίλησε στην Πρωινή Ζώνη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για όποιον εργαζόμενο δεν είναι δηλωμένος». Ο υπουργός υπογράμμισε πως «ό,τι ισχύει στην ξηρά θα ισχύει και στη θάλασσα» αναφορικά με τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία. «Η σχετική ρύθμιση», όπως είπε, «θα γίνει νόμος του Κράτους μέσα στον Ιούνιο«.

Σε σχέση με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «τα μέτρα ειναι πολύ δύσκολα και κανείς δεν μπορεί να είναι περιχαρής». Τόνισε ότι «η Κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας και εάν βρεθει ελλιποβαρής, ο λαός θα τη στείλει στα αζήτητα. Η Κυβερνηση οφείλει να γινει πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική» ειπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Αίθουσα σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα