Δέκα εκατομμύρια για κοινωνικά προγράμματα

07:29 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από την Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου καταπολέμησης της φτώχειας, για τη στήριξη κοινωνικών δομών και δράσεων.

Για τον τρόπο υποβολής των προτάσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα η Περιφέρεια οργάνωσε ημερίδα στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι δήμων του νησιού, δημοτικών κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και κοινωνικοί φορείς που υλοποιούν κοινωνικά προγράμματα.
Στελέχη του ΠΕΠ- Κρήτης ενημέρωσαν

του εκπροσώπους των φορέων, επισημαίνοντας ότι οι προσκλήσεις αφορούν στην συγχρηματοδότηση λειτουργία κοινωνικών δομών και συγκεκριμένα: ΚΑΠΗ, κέντρων κοινότητας, δομών παροχής βασικών αγαθών και κέντρων ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στάθηκε ιδιαίτερα την λειτουργία του νέου καινοτόμου κοινωνικού θεσμού, των Κέντρων Κοινότητας, που θα βοηθούν εξατομικευμένα τους πολίτες που χρίζουν κοινωνικής υποστήριξης. Όπως είπε «συνιστά μία δράση «ομπρέλα» παρέχοντας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται, στην προώθηση της απασχόλησης και στην πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές». Τα Κέντρο Κοινότητας προβλέπεται να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, θα συνεργάζεται με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο για τη φτώχεια και κοινωνική ένταξη, που θα εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα