Δεύτερος «περίπατος» στο Διάστημα για τον Γάλλο αστροναύτη Τομά Πεσκέ

10:04 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην Παρασκευή 24 Μαρτίου, ο Γάλλος αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Τομά Πεσκέ, θα βγει έξω από τον σταθμό για τον δεύτερο διαστημικό του «περίπατο» μαζί με τον Αμερικανό συνάδελφό του τον Σέιν Κίμπροου. Η έξοδος αυτή που θα διαρκέσει εξίμιση περίπου ώρες, θα προβληθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της NASΑ και η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Το γεγονός ότι ο Τομά Πεσκέ έχει επιλεγεί από τη NASA για μια δεύτερη έξοδο, σημαίνει

ότι είναι έτοιμος για μια τέτοια αποστολή μετά από την εκπαίδευσή του στο Χιούστον. Αποτελεί επίσης, μέρος της εκπαίδευσης που απαιτεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), έτσι ώστε οι αστροναύτες να είναι έτοιμοι για την προετοιμασία που απαιτεί η NASA.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πεσκέ βρίσκεται σε εξάμηνη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό και πριν από λίγες ημέρες προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό ωκεανό, με την αμερικανική κάψουλα Space X Dragon μετά από μια αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η κάψουλα αυτή μεταφέρει πίσω στη Γη πάνω από δύο τόνους φορτίου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιστημονικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Ο Πεσκέ υπηρετεί ως μηχανικός πτήσης για τις Αποστολές 50 και 51 και αναμένεται να επιστρέψει στην Γη τον Μάιο του 2017. Έχει εργαστεί ως μηχανικός αεροδιαστημικής και ως πιλότος για την Air France.

Ακολουθήστε τον Γάλλο αστροναύτη στο twitter :

ΠΗΓΗ :

Keywords
Τυχαία Θέματα