Δεύτερος ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής μεταξύ 85 συλλόγων απ όλη την Ελλάδα

22:48 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεύτερος μεταξύ 85 ορειβατικών σωματείων απ όλη την Ελλάδα αξιολογήθηκε ο ορειβατικός σύλλογος αγωνιστικής αναρρίχησης Κομοτηνής από την Ελληνική Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης. Οι ορειβατικοί σύλλογοι κατατάχθηκαν σε 5 κατηγορίες με τον Ορειβατικό σύλλογο Κομοτηνής να εντάσσεται στην Α κατηγορία στην δεύτερη θέση με 1366 βαθμούς ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε με 1395 βαθμούς ο ορειβατικός σύλλογος Αχαρνών.

Μιλώντας για την πολύ καλή θέση που

κατέλαβε ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής ο επίτιμος πρόεδρος του Κωνσταντίνος Σαραντάκος τόνισε “σε αυτή την αξιολόγηση περάσαμε σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Εξηγώντας τους λόγους της πολύς καλής θέσης που κατέχει πανελλαδικά ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής ο κ Σαραντάκος είπε ότι τα μέλη του συλλόγου ασχολούνται με την αγωνιστική αναρρίχηση, την φυσική αναρρίχηση , τον ορειβατικό μαραθώνιο ,με 4 πρωτιές στην αγωνιστική αναρρίχηση εφήβων και 1η θέση στην ελληνική επανάληψη με μπιβουάκ (διανυκτέρευση κρεμασμένοι σε βράχους ).

Επίσης υπάρχει και τμήμα παιδικής ορειβασίας.

Αζίζει να σημειωθεί η προσπάθεια πριν από λίγους μήνες της Κικής Τσακαλδήμη να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ (υψόμετρο 8.848 μέτρα). Η Κική που ανήκει στον ορειβατικό όμιλο Κομοτηνής ανέβηκε στα 8500 μέτρα όταν λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Άλλες επιτυχίες του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής είναι η ανάβαση στο όρος Αγκογκάγνουα στα σύνορα Αργεντινής Χιλής , στην υψηλότερη κορυφή της Αλάσκας και στο όρος Ούσπα στην Ρωσία όπου πρώτη φορά ανέβηκαν Έλληνες ορειβάτες κι αυτοί ήταν του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής.

φωτό: Κωνσταντίνος Σαραντάκος επίτιμος πρόεδρος ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής

Keywords
Τυχαία Θέματα