Δ. Συλλούρης: Η Τουρκία θέλει την Κύπρο προτεκτοράτο

21:11 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άψογη χαρακτήρισε από τη Λάρισα τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δημήτριος Συλλούρης, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Κυπριακό: Στη δίνη πολλών παζαριών και πολλών σεναρίων», ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θέλει είτε να ελέγξει πλήρως την Κύπρο

μέσα από μια λύση του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δ. Κατσαρός προλογίζοντας τον πρόεδρο της Κυπριακής ΒουλήςΟ κ. Συλλούρης υπεραμύνθηκε παράλληλα της μεγαλύτερης αξιοποίησης των ευκαιριών που προκύπτουν από τις συνεργασίες και τις επαφές μεταξύ χωρών όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ελλάδα, καθώς και της Κύπρου και της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Όσον αφορά ειδικότερα τη λύση του Κυπριακού ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θέλει μια διευθέτηση του Κυπριακού που θα μετατρέπει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της, ώστε να την ελέγχει στη διακυβέρνηση, την ασφάλεια, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι μετά τη Γενεύη η Τουρκία έχει ζητήσει έλεγχο και στην πολιτική δημογραφικού ελέγχου της Κύπρου.
Για τις κινήσεις του «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Συλλούρης τόνισε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να «γκριζάρει» την Κυπριακή ΑΟΖ και να τη θέσει ως εκ τούτου και αυτή σε διαπραγμάτευση.

Για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδας ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας έχει καθυστερήσει σημαντικά και ότι θα έπρεπε να είχε βρει τον τρόπο για να αξιοποιήσει τα ενεργειακά αποθέματα που διαθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα