Δ. Μακεδονία: Στη Βουλή ο αποκλεισμός της ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους

09:57 1/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμήτρη Παπαδημητρίου και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για το θέμα του αποκλεισμού των κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων: Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας από τη χορήγηση της κρατικής ενίσχυσης για τη ζημία που υπέστησαν από τι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα του 2016, κατέθεσε ο βουλευτής

της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως επισημαίνει είναι δικαιολογημένη η «έκπληξη και αναστάτωση των κτηνοτρόφων των τριών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, αφού παρά τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις περιοχές αυτές, εξαιρέθηκαν από τις ενισχύσεις αντιστάθμισης εισοδήματος», την ώρα που όπως τονίζει χορηγούνται κρατικές ενισχύσεις σε άλλες 19 Περιφερειακές Ενότητες.

Ο κ. Μανιάτης ρωτά τους τρεις υπουργούς: για ποιο λόγο απέκλεισε η Κυβέρνηση τους αιγοπροβατοτρόφους των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας από την αντιστάθμιση εισοδήματος, με ποιο τρόπο προτίθεται η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει αυτή την κατάφωρη αδικία αυτή και πώς θα αντιμετωπισθεί και η αβλεψία για το ότι δεν συμπεριλήφθησαν στους δικαιούχους αντιστάθμισης εισοδήματος οι βοοτρόφοι των ίδιων περιοχών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα