Δ. Μακεδονία: «Καίνε» οι μετεγκαταστάσεις

17:45 19/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προκλητικότατο» χαρακτήρισε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, σχετικά με τη στάση του για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής Κοζάνης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, με αφορμή το αίτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, να συζητηθεί το θέμα εκ νέου στη σημερινή (19/12/2018) συνεδρίαση.

Όπως τόνισε «πάνω απ’ όλα υπάρχει η οργανωμένη Πολιτεία» και γι’ αυτό το λόγο,

όπως είπε έχει αποσταλεί επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητείται και συνάντηση, έτσι ώστε να «λάβει πλήρη γνώση για το θέμα». Το ίδιο όπως ανέφερε έγινε και με όλους με τους αρχηγούς κομμάτων.

Απαντώντας στον κ. Δακή γιατί δεν έχει προβλεφθεί το σχετικό κονδύλιο της μετεγκατάστασης, τόσο της Ακρινής Κοζάνης, όσο και των Βαλτονέρων Φλώρινας στο νέο Προϋπολογισμό του Κράτους, επισήμανε ότι αυτό έγινε γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Μάλιστα επισήμανε ότι μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το σχετικό κονδύλιο αναμένεται να μπει στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού.

Αναφερόμενος για την μετεγκατάσταση των Βαλτονέρων, τόνισε ότι ήδη έχει έρθει το σχετικό πόρισμα του ΙΓΜΕ, το οποίο κάνει λόγο για επιπτώσεις στην περιοχή από ανθρώπινη δραστηριότητα. Για το θέμα αυτό μάλιστα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, θα γίνει ευρεία σύσκεψη, με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να υπάρξουν και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα