Δ. Μακεδονία: Άλλα 12,5 εκ. ευρώ για το φυσικό αέριο

11:11 30/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιπλέον 12,5 εκ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη, προκειμένου το φυσικό αέριο να φθάσει στα σπίτια και τις επιχειρήσεις στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό και στα Γρεβενά.

Όπως επισήμανε χθες (Τετάρτη 29 Νοεμβρίου) από την Καστοριά, στη διάρκεια της συνεδρίασης της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος έχουν οριστικοποιηθεί οι πρωτοβουλίες, ώστε

τα χρήματα αυτά να μην δοθούν μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά από κεντρικούς πόρους.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποφέρει από ενεργειακή φτώχεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρυπίδης, ο οποίος ευχαρίστησε για το θέμα αυτό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή.

Σε ότι αφορά στο φλέγον θέμα των εξελίξεων στη ΔΕΗ ο περιφερειάρχης, αφού επισήμανε ότι «στην αναγνώριση και στον ενδιαφέρον απαντούμε με ευχαριστώ, στην αδικία με κινητοποιήσεις», κάλεσε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της προσεχούς Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, «βάλλεται σε δύο επίπεδα». Το ένα όπως είπε είναι «ο λιγνίτης που είναι το εθνικό μας καύσιμο» και το δεύτερο «η αποεπένδυση της ΔΕΗ σύμφωνα με την ορολογία των θεσμών και του ξεπουλήματος της επιχείρησης για μας».

Τέλος όπως ανέφερε υπάρχει μια πρωτοβουλία μαζί με άλλες 30 ενεργειακές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διασφαλιστούν ποσά, ώστε να υπάρξει η απάντηση στο «σοκ» της Ενεργειακής μετάβασης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα