Δ. Αποκόρωνα: Ανησυχία για άφιξη Ευρωπαίων πολιτών

20:28 19/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη ανησυχία προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης εξέφρασε με έγγραφο του ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σχετικά με την άφιξη στην περιφέρεια εδαφικής αρμοδιότητας του, των μονίμων διαμενόντων Ευρωπαίων πολιτών.

Στην επιστολή του ο κ. Κουκιανάκης επισημαίνει ότι στην περιοχή ευθύνης του Δήμου, διαμένουν μόνιμα πλέον των 3.500 Ευρωπαίων πολιτών, στην πλειονότητά τους Βρετανοί πολίτες.
Σύμφωνα με

αναφορές δημοτών, Βρετανοί πολίτες έφθασαν την Τρίτη και απογευματινές ώρες και διαμένουν στο χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε δημόσιους χώρους χωρίς να λαμβάνουν απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, που υποδεικνύει ότι πιθανότατα δεν έχουν ενημερωθεί ή και αν έχουν ενημερωθεί , κανείς δεν τους επιβάλει τη τήρηση των οδηγιών.

Και ο κ. Κουκιανάκης καταλήγει:

Ύστερα από τα παραπάνω και προκειμένου να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τη διάδοση του κορωνοϊού, παρακαλούμε εξετάστε και ενημερώστε μας ΑΜΕΣΑ εάν τηρούνται οι οδηγίες και σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβούμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας.
Σημειώνουμε ότι το προσεχές διάστημα είναι η περίοδος επιστροφής των Ευρωπαίων πολιτών στον Αποκόρωνα από τις χώρες του.
Παρακαλώ όπως φροντίσετε κατάσταση με τους Ευρωπαίους πολίτες που επιστρέφουν κυρίως στον Αποκόρωνα για τη διαμονή τους, να αποστέλλεται για ενημέρωση στις Αστυνομικές Αρχές και στον Δήμο Αποκορώνου, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα