Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια στη διευθυντική ομάδα – Ισόβια συν 10 έτη στον Γ. Ρουπακιά

06:49 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Γύρω στα 500 χρόνια μοίρασε συνολικά στους καταδικασθέντες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιβάλλοντας ποινές που δεν φθάνουν στο ταβάνι, με εξαίρεση την περίπτωση του Γ. Ρουπακιά ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για την ανθρωποκτονία Φύσσα, συν 10 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Από 13 χρόνια επιβλήθηκαν στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής εκτός από το Ματθαιόπουλο που τιμωρήθηκε με 10 έτη. Επόμενο βήμα στη διαδικασία οι αγόρευσεις επί των συγχωνεύσεων των ποινών, του καθορισμού

δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής. Οι αγορεύσεις αναμένονται μακρές και δεν είναι γνωστό εάν η διαδικασία προλάβει να περάσει σήμερα στο στάδιο της συζήτησης για την ανασταλτικότητα των ποινών.

Για τους συνεργούς για την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα ανακοινώθηκαν

Πατέλης 8 έτη
Άγγος 7 έτη
Αναδιώτης, Χρυσαφίτης 6 έτη
Καζαντζόγλου 8 έτη
Καλαρίτης, Κομιανός, Κορκοβίλης, Μιχάλαρος 7 έτη
Σκάλκος, Δήμου 6 έτη, λόγω ελαφρυντικού μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς
Σταμπέλος, Τσαλίκης, Τσορβάς: 7 έτη

Ποινές για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων εργατών

Αγριογιάννης, Μαρίας, Παπαδόπουλος και Ευγενικός 6 έτη
Πανταζής Αναστάσιος 8 έτη

Οι ποινές για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Αντωνακόπουλος 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Καστρινός 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Πανταζής 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Χατζηδάκης 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις

Χθες στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου, πρότεινε ισόβια για τον Ρουπακιά και 13 χρόνια κάθειρξη για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών και εφόσον δεν επιβληθεί αναστολή ποινής οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν σε διαφορετικές φυλακές.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να κρατηθεί σε κάποια από τις φυλακές σε Μαλανδρίνο, Τρίκαλα, Δομοκό ή Πάτρα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και κάποιοι από το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στην Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και καταδικασμένοι για τρομοκρατία. Επίσης, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα διαχωριστούν, καθώς έχουν διαταραχθεί οι μεταξύ τους σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα οδηγηθούν σε φυλακές με καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, σε αγροτικές ή σε φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι στους θαλάμους φτάνουν ακόμη και τους 40.

Ανάλογα με τυχόν αντιδράσεις μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενους τους θα εξεταστεί το ζήτημα της έκτακτης μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η χθεσινή πρόταση της Εισαγγελέως ανά υπόθεση

Πηγή: ΕΡΤ ρεπορταζ Ντ. Τσουκαλά, Ηλ. Κούκος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα