Χρ.Κέλλας: «Οι υποσχέσεις προς τους αγρότες δεν τηρήθηκαν» (audio)

15:35 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων -και των αγροτικών- από 29% στο 24% και μετά στο 20%, τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 30% σε δύο χρόνια και την κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο κρασί περιέγραψε ως άμεσες προτεραιότητες της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα ο βουλευτής Λάρισας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Κέλλας, μιλώντας

την Παρασκευή (21/1/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Κληθείς να σχολιάσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που βρίσκονται προ των πυλών, εξήγησε ότι «οι αγρότες είναι σε ετοιμότητα, διότι εξαπατήθηκαν και πάλι πέρσι, όταν σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους». «Οι υποσχέσεις που τους έδωσε ο πρωθυπουργός δεν τηρήθηκαν» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου σημείωσε ότι είναι εκείνος που «βάζει φωτιά και προκαλεί άσχημα τους αγρότες».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τη Β΄ αξιολόγηση επεσήμανε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά λαϊκίστικη», η κυβέρνηση «δε λέει την αλήθεια στον κόσμο» και «θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα», εκτιμώντας πως «όσο πλησιάζουμε προς τον Ιούλιο, τόσο πιο δύσκολα μέτρα πρέπει να πάρει». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει έως τις 5 Μαρτίου και να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν δεν προλάβουμε και αυτήν την ημερομηνία, αλίμονο μας».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ εκτίμησε πως «τη δεδομένη χρονική στιγμή, η αυτοδυναμία φαίνεται πολύ πιθανή», ενώ πρόσθεσε πως «αν ληφθούν, που θα ληφθούν κι άλλα μέτρα, η ψαλίδα θα ανοίξει κι άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα