Χρηματοδοτήσεις για έργα αποκατάστασης και αντιπλημμύρισης σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

10:48 10/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπεγράφη η χρηματοδότηση και δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης από το γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε στο Δήμο Καλαμάτας, για το αντιπλημμυρικό έργο από το Νοσοκομείο έως το Ασπρόχωμα, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που χρηματοδοτεί το υπουργείο στο δήμο και αποτελεί συνέχεια αυτού που έχει ξεκινήσει και υλοποιείται στην παλιά εθνική οδό από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο, προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ.
Με αυτά τα έργα αντιμετωπίζονται τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στον Εθνικό Δρόμο, από τη Θουρία έως το

Ασπρόχωμα, κάθε φορά που βρέχει έντονα και με διάρκεια.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έδωσε εντολή στο διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία δημοπράτησης της σημαντικής αυτής παρέμβασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συνεπίβλεψη τεχνικών επιστημόνων από το δήμο και τη ΔΕΥΑΚ.
Ο κ. Δέδες από την πλευρά του, διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι είναι θέμα ημερών και η έγκριση χρηματοδότησης του τρίτου κατά σειρά αντιπλημμυρικού έργου από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, που θα θωρακίσει τη βόρεια πλευρά της Καλαμάτας, προϋπολογισμού πάνω από 2 εκ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, πίστωση 1 εκατομμυρίου ευρώ διαθέτει το υπουργείο Υποδομών στον Δήμο Μεσσήνης, για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό του δίκτυο από τις πλημμύρες του περυσινού Σεπτεμβρίου.
Η πιο πάνω πίστωση προέρχεται από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων του υπουργείου, το οποίο -μετά και από θετική εισήγηση του γενικού διευθυντή συγκοινωνιακών υποδομών- ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο δήμος πέρυσι τον Νοέμβριο, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα τεχνικά δελτία.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα