Χωρίς λεωφορεία και αύριο η Θεσσαλονίκη

16:12 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται για 8η ημέρα η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ με ανοικτό το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς αστικές συγκοινωνίες και αύριο. Από το πρωί στην πόλη επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους Θεσσαλονικείς αγανακτισμένους καθώς οι καθημερινές τους μετακινήσεις έχουν μετατραπεί σε μαρτύριο ενώ δεν υπάρχει

κανένα νεότερο για το δάνειο που περιμένει η διοίκηση για να πληρώσει τους εργαζομένους , προϋπόθεση για να λύσουν χειρόφρενα.

Μποτιλιάρισμα, εκνευρισμός και εργαζόμενοι που χρειάζεται να περπατούν χιλιόμετρα καθημερινά για να φτάσουν στην εργασία τους, συνθέτουν το σκηνικό στη Θεσσαλονίκης που παραμένει χωρίς αστική συγκοινωνία για 8η ημέρα καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.
Τα λεωφορεία δεν πρόκειται να βγουν στους δρόμους της πόλης αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα Μαρτίου Απριλίου καθώς και η εξόφληση του δώρου Πάσχα ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφές με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ώστε να βρεθεί λύση και να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων ώστε να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης.
Όπως είπε γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν χρήματα πρώτον από την προεκταμίευση της επιχορήγησης Ιουνίου και δεύτερον από τη διαιτησία.

Την ίδια ώρα, εμφανή είναι τα αποτελέσματα στην αγορά της Θεσσαλονίκης και οι φορείς αλλά και ο εμπορικός κόσμος απευθύνουν έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βγουν άμεσα τα λεωφορεία στους δρόμους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν μόνο εφόσον υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της πληρωμής.

Ρεπορτάζ: Άννα Ομηρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα