Χίος: Νέα κινητοποίηση μπλόκαρε τη μεταφορά κοντέϊνερ στο hotspot της ΒΙΑΛ

12:56 21/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν οι κάτοικοι του Χαλκειούς παρεμποδίζοντας τη μεταφορά των κοντεϊνερ στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Μετά την απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου για τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα σταματήματος των εργασιών στη ΒΙΑΛ· που είχε καταθέσει ο Δήμος Χίου και μέχρι την αυριανή απόφαση στο αίτημα προσωρινής διακοπής των εργασιών –μετά τη δεύτερη κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από το Δήμο Χίου- επιχειρήθηκε να γίνει μεταφορά των κοντεϊνερ από το

παρακείμενο ανενεργό στρατόπεδο που φυλάσσονται.


Μάλιστα από τις 7.00 περίπου το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και με την τοποθέτηση κλούβας των ΜΑΤ, όμως μερικές δεκάδες κάτοικοι έφτασαν μέσα από τα χωράφια πεζή μέχρι το δρόμο που έχει δημιουργηθεί ως ζώνη πυρασφάλειας περιμετρικά της ΒΙΑΛ.

Εκεί ο ιδιοκτήτης του διπλανού χωραφιού κατήγγειλε καταπάτηση της περιουσίας του με τη διαπλάτυνση του δρόμου ώστε να μπορούν να περάσουν τα βαριά οχήματα μεταφοράς των κοντεϊνερ.


Τελικά μετά από ένα τρίωρο περίπου αντεγκλήσεων, οι εργασίες μεταφοράς σταμάτησαν, εν αναμονή και της αυριανής δικαστικής απόφασης αλλά και ακριβής αποτύπωσης των ορίων του χωραφιού του ιδιώτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χίου.

Να σημειώσουμε ότι προσπάθεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι η μεταφορά 50 κοντεϊνερ για να μεταφερθούν σε αυτά οι πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα διαμένουν σε σκηνές, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Χίου θεωρούν ότι αυτό αποτελεί επέκταση του hot spot.

Keywords
Τυχαία Θέματα