Χίος: Αρνητικό το Ηγουμενοσυμβούλιο Μυρσινιδίου στην προσωρινή λειτουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Μυρσινίδι

23:23 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιθανότατα την Παρασκευή, 2/6, να παραδοθεί στο Μητροπολίτη Χίου, η απόφαση του ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Μυρσινιδίου σχετικά με τη θέση του για την παραχώρηση ή μη του πρώην Κέντρου Καταγραφής προσφύγων στο Μυρσινίδι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως προσωρινό προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων και μεταναστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τριμελές συμβούλιο (απαρτίζεται από δύο ιερείς τοποθετημένους από τη Μητρόπολη Χίου και ο μοναχός Βικέντιος που είναι στο μοναστήρι) απάντησαν αρνητικά στο αίτημα των φορέων της Χίου.
Απάντηση όμως που επίσημα αναμένεται να

λάβουν οι φορείς την προσεχή Τρίτη, μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και η αργία του Αγίου Πνεύματος, και αφού πρώτα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της από το Μητροπολίτη Χίου.
Χρόνος ικανός έτσι ώστε να υπάρξει νέα επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για το αν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο προσωρινής δομής από την ώρα που παραμένει σε ισχύ η πρόταση για το «18».
Χθες, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ σημείωνε με αφορμή την αρνητική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου πως «αν η διαδικασία τορπιλιστεί, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». Από σήμερα όμως ο κ. Μιχαηλίδης βρίσκεται εκπροσωπώντας την Ελληνική Βουλή σε προγραμματισμένο ταξίδι στο Λίβανο.
Εν τω μεταξύ αίσθηση έκανε η επιχειρηματολογία της Κιβωτού του Κόσμου, στην επιστολή προς τον υπουργό κ. Τόσκα στο να μην δημιουργηθεί Κέντρο στο σημείο ‘18’ γιατί πιθανόν να βάλει σε κίνδυνο τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της Κιβωτού του Αιγαίου στο Αίπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα