Χίος: Αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων για εκδήλωση Χρυσής Αυγής

08:49 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτικές αντιδράσεις και σειρά ανακοινώσεων έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής με ομιλητές τους υπόδικους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, για το βράδυ της Τρίτης (8.30 μ.μ.) στη Χίο (στο ξενοδοχείο Grecian Castle).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου με αφορμή

ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου για το προσφυγικό καταλήγει στη συγκέντρωση και καλεί τους Χιώτες «να αγνοήσουν την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χ.Α στο νησί μας και να τους γυρίσουν την πλάτη».

Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ούτε γη ούτε νερό στους φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί |« σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, κόμματα, τη δημοκρατική Χίο, να διατρανώσει την αντίθεσή της στη φιέστα των φασιστών».

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Χίος 14-11-2016

Η ΝΟΔΕ Χίου σε πρόσφατη ανακοίνωση της σχετικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης για το προσφυγικό στο Μαξίμου, έβγαλε ένα πρωτότυπο συμπέρασμα, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι η λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Αυτή άλλωστε είναι η πρόταση της ΝΔ για όλα τα προβλήματα του τόπου. Εκλογές και καμία πρόταση, όπως θα περίμεναν όλοι αν είχαμε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση.

Η ΝΟΔΕ Χίου επίσης είναι αυτή που προσκάλεσε τον Άδωνη Γεωργιάδη στην Χίο(ακόμη περιμένουμε μια απάντηση ) και προέκυψε το αμετανόητο ακροδεξιό παραλήρημα που μας έκανε ρεζίλι πανελληνίως.

Η ανευθυνότητα και η ελαφρότητα στην προσέγγιση των γεγονότων είναι χαρακτηριστική, όπως χαρακτηριστικό είναι το μπάχαλο που επικρατεί στην ΝΔ γενικότερα με τον πόλεμο των συνιστωσών της για την τελική επικράτηση.

Μην ξεχνάμε όμως και την κινητοποίηση από την περίεργη παγχιακή επιτροπή με την υποστήριξη στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με ακροδεξιά ρητορική και θολά συνθήματα. Όλο το παλιό, το διεφθαρμένο και ξενοφοβικό κατεστημένο την υποστήριξε κρυφά ή φανερά με αποκορύφωμα την δημοτική παράταξη του Π. Λαμπρινούδη που καλούσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.Από τα συνθήματα και μόνο της αφίσας φαινόταν καθαρά η ακραία και ρατσιστική ρητορική και όμως τις προτάσεις αυτής της επιτροπής δέχθηκε το Δημοτικό συμβούλιο και με αυτές πήγε στην σύσκεψη.

Όλο αυτό το σύστημα με την αμέριστη υποστήριξη συγκεκριμένων τοπικών ΜΜΕ -που μέχρι τώρα νοιάζονταν για την ανάπτυξη του τόπου μας- κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της Χίου προς τα έξω και να σπείρουν την αμφιβολία και τον φόβο. Η ανάπτυξη που τόσο πιεστικά ζητούσατε όλοι σας , είναι αδύνατον να έλθει με φοβίες ,χωρίς υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

To μόνο που σας νοιάζει πραγματικά είναι πότε θα πέσει η Κυβέρνηση, αλλά αντί γι αυτό καταφέρατε να ανοίξετε την όρεξη στους χρυσαυγίτες και να θεωρούν τον τόπο μας ώστε να έρχονται παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου για να δώσουν ένα αντιπροσφυγικό σώου.

Όταν όλα γίνονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το συμφέρον του τόπου, βρίσκουν χώρο οι φασίστες. Οι δημοκρατικοί συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται και θα δώσουν την απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις.

Καλούμε όλες τις Χιώτισσες και τους Χιώτες να αγνοήσουν την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χ.Α στο νησί μας και να τους γυρίσουν την πλάτη.

Χίος, 14-11-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΣ

«Ούτε γη ούτε νερό στους φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης

της Χρυσής Αυγής»

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του χιώτικου λαού και των φορέων του στους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επισκέπτονται το νησί μας έχοντας μυριστεί αίμα από τους πρόσφυγες, έχοντας νιώσει ότι υπάρχει έδαφος για να χύσουν το δηλητήριο τους.

Να απομονωθούν από όλους, φορείς και πρόσωπα, που μέσα στη νύχτα με τα γνωστά φέιγ- βολάν προσκαλούν και προκαλούν επονομάζοντας ξεδιάντροπα «ορδές» τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τους εξανδραποδισμένους της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Θα είναι υπόλογοι στην ιστορία όσοι από τους αιρετούς του Δήμου ή της Περιφέρειας τελέσουν το ανοσιούργημα να νομιμοποιήσουν τη φασιστοσύναξη.

Ας μείνουν μόνοι τους, με τους ελάχιστους τραμπούκους του νησιού και τους γνωστούς μισάνθρωπους με φερετζέ ή χωρίς!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

Πόλεμο στο φασισμό και τις πολιτικές που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά

«…Μια διακήρυξη ενάντια στο φασισμό, δεν μπορεί να έχει ίχνος ειλικρίνειας όταν μένουν ανέπαφες οι κοινωνικές καταστάσεις που τον παράγουν σαν φυσική αναγκαιότητα ..» (Μπ. Μπρεχτ)

Και να τα “παλικάρια” της Χρυσής Αυγής, τολμούν να κάνουν την εμφάνισή τους παραμονή Πολυτεχνείου για να δρέψουν τους… “καρπούς των κόπων τους”. Σε αυτό τους βοήθησαν με την ανερμάτιστη πολιτική τους οι «μένουμε Ευρώπη» της κεντρικής πολιτικής, αλλά και των ντόπιων εκφραστών τους.

Δεν θα καθίσουμε εδώ να αναλύσουμε την πολιτική τους στο προσφυγικό, πνιγμοί, σφαγές των θυμάτων των πολέμων της νέας εποχής, πατριδοκαπηλία από τους πολιτικούς απογόνους της προδοτικής χούντας. Ούτε θα αναζητήσουμε το ποινικό μητρώο των ομιλητών ή τη δράση τους στο Πέραμα, σε εργοδοτικά σωματεία, στη δολοφονία του Φύσσα. Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, κόμματα, τη δημοκρατική Χίο, να διατρανώσει την αντίθεσή της στη φιέστα των φασιστών.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ …

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

«Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης» (Πλάτωνας)

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα