Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Κρήτη

10:27 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα στην Κρήτη με νεφώσεις και βροχές. Τις νυκτερινές ώρες και τα ξημερώματα της Τετάρτης αναμένεται να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα του νησιού σε υψόμετρα πιθανά κάτω και από τα 1200 μέτρα. Στα νότια τμήματα του νησιού τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 6 Μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 °C έως 17 °C.
Σύμφωνα

με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα του νησιού, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη. Φαίνεται όμως ότι από τις απογευματινές ώρες θα ξεκινήσει η σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως και 6 Μποφώρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες εξασθενούν σταδιακά, αρχικά από τα δυτικά της Κρήτης και αργότερα και ανατολικότερα.
Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, σε τιμές χειμερινής περιόδου, με την ελάχιστη να υποχωρεί κάτω από τους 10°C (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα υποχωρήσει και κάτω από τους 5 °C ) ενώ και οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 12°C για τις παράκτιες ζώνες
Καλύτερη, όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας, θα είναι η εικόνα του καιρού από την Πέμπτη με λίγες νεφώσεις να διατηρούνται πρόσκαιρα το πρωί στα ορεινά ενώ οι άνεμοι στρέφονται και πάλι από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση έως και τα 4 Μποφώρ, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί και πάλι σε χαμηλά επίπεδα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, κυρίως στα ορεινά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν και την Παρασκευή με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα