Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς φτωχότερους

14:26 7/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι επενδύει με επικοινωνιακά παιχνίδια σε μια ομαδική λήθη, «να ξεχάσουν όλοι τα πάντα», προκειμένου να ξανακερδίσει τις εκλογές, άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε ωστόσο ότι με την παραμονή της στην εξουσία κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.

«Εσείς οι Ρομπέν των φτωχών, τι θέλετε να κάνετε τους φτωχούς Έλληνες να ξεχάσουν; Ότι είχατε πει ότι θα τους δώσετε

13η σύνταξη και με το τέταρτο μνημόνιο κόβετε και την 12η; Ότι μιλούσατε για γενιά των 700 ευρώ καταγγελτικά και φτάσατε στη γενιά των 360 ευρώ; Ότι είχατε υποσχεθεί ότι θα αυξήσετε κατά πολύ τους μισθούς και τελικά η υπουργός πανηγυρίζει ότι τους μειώσατε, αλλά λίγο; Ότι είχατε κόκκινη γραμμή 9.000 ευρώ για τη μείωση του αφορολογήτου και τελικώς συμβιβαστήκατε σε ένα ποσό κάτω των 6.000 ευρώ για τους μισθωτούς; Ότι θα σταματούσατε τη φυγή των νέων στο εξωτερικό η οποία έχει τριπλασιαστεί;», απηύθυνε το ερώτημα προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται σε κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπαθώντας «να πείσει την κυβέρνησή του, αλλά και τον ίδιο εαυτό του, ότι κάνει στροφή σε επενδύσεις, όμως χωρίς επιτυχία, καθώς γίνεται ολοφάνερο ότι δεν φτάνουν τα μερεμέτια».

Όπως ανέφερε, αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει την επανεκκίνηση της οικονομίας, «μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής», και αντιπαρέβαλε στοιχεία του 2007, όταν «δεν ήταν όλα μαγικά» αλλά η Ελλάδα είχε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ κοντά στο 27%, ενώ το 2016 είχε ένα ποσοστό ιδιωτικών επενδύσεων στο 11%, «μια δραματική δηλαδή μείωση, ένα χαμηλό 20ετίας».

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζόμενων, λέγοντας ότι δεν μπορεί «να διορθώσει τα λάθη του νόμου Κατρούγκαλου», όπως το θέμα του μαθηματικού τύπου για τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και να διορθώσει αδικίες όπως για παράδειγμα την αύξηση των εισφορών στο μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων από 4% σε 4,5%.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα