Χανιά: Έκθεση για τη στήριξη του Athens Сity Plaza (audio)

14:24 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλογική εικαστική έκθεση με τον τίτλο «Μαζί σας ταξιδεύουν τα χρώματα», για τη στήριξη του Κέντρου στέγασης προσφύγων Athens Сity Plaza στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών στα Χανιά από τις 24 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Στο κάλεσμα συμμετοχής στην έκθεση, οι διοργανωτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το κέντρο στέγασης προσφύγων Athens Сity Plaza φιλοξενεί

περίπου 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους οικογένειες.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης, Ηavier Marin, που ζει στα Χανιά και είναι ο διοργανωτής της έκθεσης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να μένει απαθής όταν συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας, πολύ περισσότερο οι καλλιτέχνες. Στο χώρο του στεκιού θα εκτεθούν περίπου 40 έργα από 35 καλλιτέχνες, με θέμα τους πρόσφυγες. Τα έργα θα διατεθούν προς πώληση, σε συμβολικό φάσμα τιμών από 50 έως 200 ευρώ (κάθε δημιουργός αποφασίζει για το έργο του). Η εικαστική έκθεση, θα διαρκέσει 10 ημέρες (24/03/2017 – 2/4/2017) και θα λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 23:00 καθημερινά. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση: «Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που σχηματίσαμε μια συλλογική και ανεξάρτητη καλλιτεχνική πρωτοβουλία. Δεν είμαστε επαγγελματίες διοργανωτές, ούτε ειδικοί. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε και να προωθήσουμε έναν στοχασμό σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα.
Nα εμπνεύσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε συνανθρώπους μας να εμπλακούν, αλλά και πιο πρακτικά, να συγκεντρώσουμε την μεγαλύτερη δυνατή οικονομική βοήθεια, μέσω της διοργάνωσης μιας «Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης».
‘’Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα, εκτός αν η πατρίδα είναι μια ιδρωμένη φωνή στο αυτί σου, που λέει φύγε, τρέξε μακριά μου τώρα, δεν ξέρω τι έχω γίνει αλλά ξέρω ότι οπουδήποτε αλλού θα είσαι πιο ασφαλής απ’ ότι εδώ’’
Ουαρσάν Σάιρ, Κένυα
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Ηavier Marin:

Keywords
Τυχαία Θέματα