Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοτικών υπαλλήλων τη Δευτέρα έξω από το Δημαρχείο (audio)

13:58 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα από τις 9 το πρωί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στα Χανιά, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη. Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη κινητοποίηση

για τη Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23 Μαΐου, ενώ για το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους Δήμους απέχουν από την εργασία τους.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννουλάκη, η τοπική αυτοδιοίκηση στα Χανιά, αλλά και σε όλη τη χώρα, είναι αποδυναμωμένη από προσωπικό. Αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους χιλιάδες συμβασιούχους των ΟΤΑ, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς οι Δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως η παράταση των εν λόγω συμβάσεων είναι αντισυνταγματική, ενώ, με βάση την απόφαση ,υποχρεούνται να επιστρέψουν και όσα χρήματα έλαβαν κατά τη διάρκεια της παράτασης της σύμβασής τους. Η κ. Γιαννουλάκη υποστήριξε ότι θα μπουν παντού εργολάβοι για την καθαριότητα των Δήμων και οι σημερινοί συμβασιούχοι, που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, θα αναγκαστούν να δουλεύουν στους εργολάβους με εξευτελιστικούς μισθούς. Όσον αφορά στην υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία, η κ. Γιαννουλάκη τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε κλείσιμο δομών των Δήμων και θα θέσει άνευ αντικειμένου χιλιάδες εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών.
Ακούστε την κ. Γιαννουλάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα