Χανιά: Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο. Δεν αλλάζουν οι χρήσεις γης της περιοχής, παρά τις φωτιές τονίζει ο Δήμαρχος (audio)

14:11 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται σήμερα η φωτιά στο Ρέθυμνο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ωστόσο, βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή. Στην περιοχή παραμένουν πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου και τμήματα της ΕΜΑΚ, για τυχόν αναζωπυρώσεις .
Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν άνεμοι αλλά οι διάσπαρτες ομάδες πυρόσβεσης ελέγχουν πλήρως το σύνολο της καμένης έκτασης . Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αντιπεριφεριάρχη Ρεθύμνου Μαίρης Λιονή και του δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, η καμένη έκταση ξεπερνά

τις 25.000 με 30.000 στρέμματα. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, έχουν καταστραφεί και έχουν υποστεί ζημιές, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης καθώς και τμήματα του οδοστρώματος. Κάηκαν ακόμη βοσκότοποι, ελαιώνες, αγροτικές και κτηνοτροφικές υποδομές. Όπως είπε ο κ. Ταταράκης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός επικοινώνησαν μαζί του και δεσμεύτηκαν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση λειτουργίας των υποδομών. Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά όπως τόνισε, με έμφαση, ο Δήμαρχος όσες φωτιές και αν μπουν κι όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι χρήσεις γης στην περιοχή δεν πρόκειται να αλλάξουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως πρόκειται για εμπρησμό.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γ. Ταταράκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα