Χανιά: Πρόεδρος γιατρών ΕΣΥ Χανίων: «Πληγή για το σύστημα υγείας η Ιατρική μετανάστευση» Κινητοποιήσεις εργαζομένων και στην Κρήτη (audio)

12:25 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην 24ωρη κινητοποίηση, που πραγματοποιεί σήμερα στην Περιφέρεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί του νησιού.Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του νομού, Βύρων Λυκιαρδόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων ότι το σύστημα υγείας έχει αποδυναμωθεί. Όπως είπε,ολόκληρες κλινικές στο νοσοκομείο Χανίων έχουν μείνει

χωρίς προσωπικό, τα ραντεβού καθυστερούν. Οι προσλήψεις πουν έχουν εξαγγελθεί, τόνισε ο κ. Λυκιαρδόπουλος, δεν επαρκούν ενώ ως τη μεγαλύτερη πληγή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα χαρακτήρισε την ιατρική μετανάστευση. Νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα, λόγω των συνθηκών αυτών. Το καθεστώς των μνημονίων έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε νεοαποικία χρέους και η κατάσταση στα νοσοκομεία θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες, κατέληξε ο κ. Λυκιαρδόπουλος.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000. Σύμφωνα, επίσης με την Ομοσπονδία οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. Ευρώ, ενώ τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. Ευρώ.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Λυκιαρδόπουλος:

Keywords
Τυχαία Θέματα