Χανιά: Μη νόμιμη η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης από την Περιφέρεια;

21:34 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μη νόμιμη αποδεικνύεται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την δημιουργία κόμβου στον Εθνικό δρόμο στην περιοχή Πέρα Πλατάνι στη Σούδα, την οποία κίνησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα υπηρεσιακή αλληλογραφία, δεν υπήρχε σχετική αρμοδιότητά της.

Με σχετική ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υποδομών οι Βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν η πρωτοβουλία αυτή υπήρξε ή όχι σύννομη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν.4138/2013) η

διοίκηση και επίβλεψη των έργων ΒΟΑΚ έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ). Στην αποκλειστική αρμοδιότητά του περιλαμβάνεται η ολική ή μερική ανάθεση ή κατόπιν διαγωνισμού της μελέτης και της κατασκευής του συνόλου ή τμημάτων ή επί μέρους έργων του ΒΟΑΚ, όπως και η διαχείριση των παρόδιων εκτάσεων που έχουν προέλθει από απαλλοτριώσεις.

Έτσι ενδεχόμενη απόφαση οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου θα στηριζόταν σε μη νόμιμες προϋποθέσεις, κινδυνεύει να κηρυχθεί ανίσχυρη. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια είχε αναθέσει μελέτη για την εκκίνηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης κόμβου προοριζόμενου για την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων που επιδιώκεται να κατασκευαστεί στη Σούδα. Εξ αρχής είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας, ενώ το θέμα απασχόλησε, και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

The post Χανιά: Μη νόμιμη η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης από την Περιφέρεια; appeared first on ert.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα