Χανιά: Με τιμές έγινε στο Ζουνάκι η ταφή των οστών του Έφεδρου Ανθυπασπιστή, Κοσμά Γιαννακάκη

19:11 9/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τιμές που αρμόζουν σε έναν ήρωα, η ελληνική Πολιτεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέδωσαν σήμερα στην οικογένεια του Έφεδρου Ανθυπασπιστή της Α’ Μοίρας Καταδρομών, Κοσμά Γιαννακάκη, τα οστά του εκλιπόντος, που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, κατά την επιχείρηση «ΝΙΚΗ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα οστά έφτασαν σήμερα στα Χανιά και, νωρίς το πρωί, μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε. Από εκεί

μεταφέρθηκαν στο χωριό καταγωγής του, το Ζουνάκι, όπου στις 12 το μεσημέρι και αφού προηγήθηκε λιτανεία στους δρόμους του χωριού, τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου η εξόδιος ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός. Έξω από το χώρο της εκκλησίας απέδιδαν τιμές, η στρατιωτική μπάντα της πέμπτης Μεραρχίας Κρητών, καθώς και άγημα της Α’ Μοίρας Καταδρομών. Τα οστά του Κοσμά Γιαννακάκη είχαν τοποθετηθεί σε ξύλινο κουτί πυρομαχικών σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία.

Στον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η αυτοθυσία του μακαριστού Κοσμά, μάς προτρέπει να ακολουθήσουμε το ίδιο παράδειγμα», ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, επεσήμανε ότι «ο θάνατος του την ώρα του καθήκοντος, μόνο σε ήρωα ταιριάζει». Τον Κοσμά Γιαννακάκη «αποχαιρέτησαν» ακόμα, εκπρόσωπος της οικογένειας καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου «Κομμάντος 1974».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στέφανα απέστειλαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο δήμος Πλατανιά και ο σύλλογος Κυπρίων Χανίων. Την ώρα της ταφής των οστών στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Τις ένοπλες δυνάμεις εκπροσώπησαν ο διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κούτρας, και ο διοικητής της πέμπτης Μεραρχίας Κρητών, ταξίαρχος, Αλέξανδρός Αλεξίου. Παρόντες ήταν η βουλευτής, Βάλια Βαγιωνάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, οι δήμαρχοι Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, και Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, εκπρόσωποι κομμάτων, συμπολεμιστές και συγχωριανοί του εκλιπόντα. ΑΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
αγημα χανια 10-2016
Τυχαία Θέματα