Χανιά: Φαινόμενα παράνομης εισόδου και κερδοσκοπίας σε βάρος πολιτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις

12:28 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα φαινόμενα παράνομης εισόδου σε ανοιχτά γήπεδα, αλλά και για περιστατικά κερδοσκοπίας σε βάρος πολιτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων, αναφέρεται το Γραφείο Αθλητισμού σε σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως είναι γνωστό, τα γήπεδα και οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι παραμένουν εκτός λειτουργίας, λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία Covid-19. Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ 4829/02.11.2020-τεύχος Β’, έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των αθλητικών δράσεων και ως εκ τούτου, η παρουσία κοινού εντός τους

απαγορεύεται, πλην συγκεκριμένων αθλημάτων (τένις, στίβος, beach-tennis).

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παράνομης εισόδου σε ανοιχτά γήπεδα, όπως για παράδειγμα αυτό της Μοναχής Ελιάς, όπου εκτός του ότι συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος σκουπιδιών από όσους εισέρχονται εντός του, υπάρχουν καταγγελίες και για κερδοσκοπία. Συγκεκριμένα, διάφοροι επιτήδειοι διεξάγουν παράνομες προπονήσεις και χρεώνουν πολίτες για άθληση. Ξεκαθαρίζεται πως η μόνη ομάδα, που επιτρέπεται να προπονείται στο συγκεκριμένο γήπεδο, είναι η ΠΑΕ Χανιά η οποία αγωνίζεται στη Super League 2.

Ο Δήμος προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αυστηρούς ελέγχους και καταγγελίες για όσους βρίσκονται παρανόμως σε όλα τα γήπεδα του Δήμου και πραγματοποιούν παράνομες διαδικασίες.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι σε κάποια γήπεδα υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, μετά και τη σχετικής αδειοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Φαινόμενα,chania, fainomena