Χανιά: Ενημερωτική εκδήλωση της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για τη σεξουαλική κακοποίηση

21:41 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μήνυμα της συστράτευσης και της ευαισθητοποίησης όλων ώστε να αντιμετωπισθούν φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Μιλώντας σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων Χανίων και Ρεθύμνου, ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε «να σπάσουν τη σιωπή», επισημαίνοντας την ανάγκη, κάθε πράξη κακοποίησης παιδιών να καταγγέλλεται στις αρμόδιες Αρχές.

«Δυστυχώς, το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας. Το 2017 είχαμε 1.700 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών. Από αυτές 4-5 ήταν για σεξουαλική κακοποίηση» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στο πλαίσιο πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης, που πραγματοποιεί το Χαμόγελο.

Όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση, «το Χαμόγελο του Παιδιού» ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» με στόχο να ενημερώσει, συζητήσει, καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο σοβαρό αυτό φαινόμενο. Μέσα από σειρά δράσεων και συναντήσεων η εκστρατεία θα αναδείξει την πραγματική του διάσταση του προβλήματος, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την υποστήριξη της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν και αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε οι καταγγέλλοντες να τυγχάνουν προστασίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας θεσμικός φορέας που να ασχολείται με την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα