Χανιά: Ενημέρωση για την πιστοποίηση επαγγελμάτων

11:11 4/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημέρωση για το ρόλο της πιστοποίησης και την λειτουργία του Διεπιμελητηριακού φορέα πιστοποίησης διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Επιμελητήριο Χανίων με ομιλητή τον Άγγελο Τόλκα, διευθυντή του φορέα που έχει συσταθεί από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης, μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου και πρόεδροι επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων του Νομού.

Στους λόγους που η ΚΕΕΕ

επέλεξε να προχωρήσει στην Πιστοποίηση Προσώπων (Επαγγελματιών / Εργαζομένων) μέσα από διεθνή πρότυπα αναφέρθηκε ο ομιλητής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “αυτό έγινε για να αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που εντοπίζονται στην Ελλάδα, για να στηριχθεί το Άνοιγμα επαγγελμάτων, επειδή υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις των επιχειρήσεων για εξειδίκευση, για την αποφυγή γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση διαδικασιών και για να αξιοποιηθεί η ίδια η φύση των προτύπων ποιότητας.”
Αναφορικά με το γιατί η ΚΕΕΕ αποφάσισε να λειτουργήσει φορέα πιστοποίησης προσώπων ο κ. Τόλκας είπε ότι:

•Τα Επιμελητήρια διεκδικούν εχέγγυα αξιοπιστίας, αντικειμενικότητας και ποιότητας. Γι’ αυτόν τον λόγο στην αποστολή της ταιριάζει η λειτουργία ενός φορέα πιστοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα