Χανιά: Χωρίς γιατρό το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης». Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΕKAB, στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

15:10 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβληματική μπορεί να αποδειχθεί η κάλυψη του Νομού Χανίων από το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νευραλγικού κλάδου, Αντώνη Κιοπέ, που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων για τα προβλήματα που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ, λόγω της πολύ σημαντικής έλλειψης, όσον αφορά τη λειτουργία και τη διαχείριση του αεροδρομίου από τη Fraport.
Όπως είπε ο κ. Κιοπές στο σταθμό μας,σύμφωνα με ενημέρωση του συντονιστικού ΕΚΑΒ

στο Ηράκλειο σήμερα το πρωί ζητήθηκε η συνδρομή δύο ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν αντίστοιχα περιστατικά από πτήσεις στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης. Σε ερώτηση προς την υπεύθυνη του αεροδρομίου εάν υπάρχει γιατρός για να παραλάβει και να αξιολογήσει τα περιστατικά – όπως επιβάλλεται στα διεθνή αεροδρόμια- η απάντηση ήταν αρνητική!
Σήμερα λοιπόν, καλείται το ΕΚΑΒ να καλύψει όλο το Νομό Χανίων, με τρία ασθενοφόρα, δεδομένου ότι τα Κέντρα Υγείας Κανδάνου και Βάμου, δεν διαθέτουν πρωινή βάρδια, ενώ τα δύο από τα τρία κλήθηκαν να πάνε στο αεροδρόμιο.
Ο νομός Χανίων, όπως είπε , κατέχει τη θλιβερή πρωτιά να συγκεντρώνει το 50 % των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που σημειώθηκαν φέτος στην Κρήτη. Πρόκειται για μια σφαγή στην άσφαλτο, ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση τόνισε ο κ. Κιοπές.

Με βάση όλα τα παραπάνω το θέμα που τίθεται εύλογα είναι απλό: Είναι αναγκαίο να υπάρχει συντονισμένος υγειονομικός σχηματισμός υποδοχής επιβατών, μέχρι την παραλαβή των περιστατικών που χρήζουν περαιτέρω περίθαλψης από το ΕΚΑΒ.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κιοπές:

Keywords
Τυχαία Θέματα