Χανιά: Αξιοποιείται η δημοτική περιουσία της πόλης (video)

10:09 8/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αξιοποίηση του συνόλου της δημοτικής περιουσίας αποτελεί ένα από τα βασικότερα θέματα που αντιμετωπίζει η δημοτική Αρχή της πόλης των Χανίων, τόνισε χθες ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος επισκέφθηκε το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην δημαρχείου Σούδας.

Στο κτίριο λειτουργούν, ήδη, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς και παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας, ενός νέου θεσμού που απευθύνεται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πολιτών. Επίσης, στο ανακαινισμένο πρώην δημαρχείο φυλάσσονται και τα αρχεία της Πολεοδομίας.

«Η παρούσα δημοτική Αρχή έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο στην αξιοποίηση

της δημοτικής περιουσίας. Έχουμε καταγράψει, ήδη, τα δημοτικά ακίνητα, πολλά εκ των οποίων δεν ήταν καταγεγραμμένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής γνώση για την περιουσία του δήμου» ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι ήδη έχει αξιοποιηθεί το πρώην δημαρχείο Θερίσου, όπου έχει μετεγκατασταθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας και σύντομα θα εγκατασταθεί εκεί η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήων (ΔΕΔΙΣΑ), έχουν μεταφερθεί ΚΕΠ από ενοικιαζόμενους χώρους σε δημοτικούς, ενώ έχουν μετεγκατασταθεί και αρκετά νηπιαγωγεία από μισθωμένους χώρους σε κτίρια του δήμου.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων εξοικονομεί χιλιάδες ευρώ από τις ενέργειες αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών από μισθωμένα κτίρια σε δημοτικούς χώρους.

Παρακολουθήστε απόσπασμα των δηλώσεων του Δημάρχου:

Keywords
Τυχαία Θέματα