Χανιά: Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γρήγοριου Σκακιού 2017 στο Δήμο Πλατανιά

21:32 23/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου το 8ο Σκακιστικό Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα, στο Χώρο του Πνευματικού Κέντρου Σπηλιάς της ΔΕ Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Παιδιά απ’ όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πλατανιά, αλλά και από κατέκλυσαν τον όμορφο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Σπηλιάς κι απόλαυσαν τους αγώνες τους σε ένα όμορφο παραδοσιακό μέρος του Νομού μας. Συμμετείχαν πάνω από 110 Σκακιστές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε επτά ομίλους ανάλογα με την ηλικία τους και τη δυναμικότητα τους, όπου υπήρξε η πρωτοτυπία να δημιουργηθεί όμιλος γονέων στον οποίο αρκετοί

ήταν αυτοί που το τόλμησαν και αγωνίστηκαν νιώθοντας έτσι την εμπειρία του αγωνιστικού σκακιού!

Παρών σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου, Σημαντηράκης Πολυχρόνης, με την πρωτοβουλία του οποίου διεκπεραιώνονται τα προγράμματα εκμάθησης σκακιού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, η εκμάθηση Σκακιού είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τα παιδιά με ένα πνευματικό άθλημα καλλιεργώντας τη σκέψη τους και απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο από τις επικίνδυνες επιρροές που δέχονται τα παιδιά καθημερινά μέσα από το διαδίκτυο. Τα λόγια αυτά γίνανε πράξη όταν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κάθισαν ανάμεσα στα παιδιά και αναμετρήθηκαν σε μία παρτίδα δείχνοντας έτσι και τις σκακιστικές τους ικανότητες!
Ο Πρόεδρος της Σ.Α.Χ. ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης ευχαρίστησε από την πλευρά του τόσο τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, όσο και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ.Σημαντηράκη Πολυχρόνη για την πολύχρονη κι άριστη συνεργασία που υπάρχει και την συνεισφορά τους γενικότερα στον αθλητισμό.
Το τουρνουά τίμησε με την παρουσία της και σκακίστρια Yarur Rescaglio Maria Jose ,κόρη του προέδρου της σκακιστικής ομοσπονδίας της Χιλής ,η οποία αυτή την περίοδο προπονείται με τη Σ.Α.Χ.
Ευχαριστούμε θερμά τη Σ.Α.Χ. ,την Ενορία Σπηλιάς , για την διάθεση του πνευματικού κέντρου και τους φορείς της τοπικής Κοινότητας Σπηλιάς (τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπερτάκη Γιώργο , το σύλλογο Κυριών και Δεσπ/δων και τον Πολιτιστικό σύλλογο ).

Αναλυτικά τώρα οι βαθμολογίες ανά ομίλους είναι οι εξής:

Στην κατηγορία Νηπίων Α΄ Ε΄ δημοτικού την πρώτη θέση στα αγόρια πήρε ο Σταυρακάρας Σταύρος από τον Ταυρωνίτη, 2ος ο Χατζηβασιλείου Σπυρίδων από τον Πλατανιά, και στην 3-5η θέση ισοβάθμησαν ο Φωτεινίδης Γιάννης (Βουκολιές), Γιακουμάκης Δημήτρης (Ταυρωνίτη) και Τζιρτζιλάκης Νίκος (Ταυρωνίτη). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Γιαννακάκη Κατερίνα από τον Σκινέ Φουρνέ, και στην 2-3η θέση ισοβάθμησαν η Φυτράκη Χριστίνη (Κολυμπάρι) και η Φωτεινίδη Ειρήνη (Βουκολιές). 1ος στα Νήπια ο Τζιρτζιλάκης Αναστάσης από τον Ταυρωνίτη.
Στην κατηγορία ΣΤ΄ δημοτικού και Γυμνάσια την πρώτη θέση πήρε ο Γεωργιάδης Κων/νος (Πλατανιά) 2ος ο Μουτσόπουλος Αντώνης (Πλατανιά) και 3ος ο Κεσόπουλος Γιώργος (Βουκολιές). 1ος στην ΣΤ δημοτικού ο Αγγελάκης Αλέξιος από τον Πλατανιά.
Στον Γ’ όμιλο την 1η θέση κατέκτησε η Βενετάκη Νεκταρία, 2ος ο Πάστρας Οδυσσέας και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Καλαϊτζάκη Ελεάννα, και ο Πάστρας Ιάσωνας.
Στον 1ο όμιλο του παράλληλου τουρνουά την 1η θέση κατέκτησε ο Γεωργακόπουλος Νίκος, 2ος ο Φυντριλάκης Κυριάκος και 3ος ο Πατρελάκης Ευάγγελος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Βοζινάκη Ανθή 2η η Καραβιτάκη Ευαγγελία, και 3η η Πετράκη Αργυρώ.
Στον 2ο όμιλο παικτών συλλόγου την 1η θέση κατέκτησε ο Μπενάκης Γιάννος, 2ος ο Σπυριδάκης Γιώργος και στην 3-5η θέση ισοβάθμησαν ο Σκαράκης Σταύρος, Σαράφης Ραφαήλ και Χαλιβελάκης Γιάννης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Πλατσάκη Ευγενία, 2η η Σκαράκη Γεωργία και 3η η Μανουσουδάκη Ελένη.
Στον 3ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Νικολακάκης Βασίλης, 2ος ο Μαυροματάκης Στέφανος, και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Γεωργιάδης Κων/νος, Βουντουράκης Μάνος, και Γαβαλάκης Νικόλας. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Δασκουλίδου Ανδριάννα 2η η Μανουσουδάκη Ειρήνη και 3η η Δρακάκη Ουρανία. Στην κατηγορία Νηπίων την 1η θέση κατέκτησε ο Ριτζάκης Νικόλας, 2η η Τσαφαράκη Κατερίνα και στην 3η θέση ισοβάθμησε ο Ρίτης Κων/νος και ο Στράλης Αλέξανδρος.
Τέλος στην κατηγορία γονέων την 1η θέση κατέκτησε ο Μαυροματάκης Βασίλης, 2ος ο Κλεοβούλου Σοφοκλής και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Δρακάκης Ηρακλής και ο Γεωργιάδης Θέμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα