Χανιά: Αναζήτηση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου. Συνέντευξη με τον Πρύτανη του πολυτεχνείου (audio)

13:24 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης ώστε να αποσυνδεθεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου από το πετρέλαιο, εκπόνησε το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρύτανης του εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βασίλης Διγαλάκης. Όπως ανέφερε ο Πρύτανης, το Πολυτεχνείο

Κρήτης ανέλαβε το κολυμβητήριο το 2014 και μεταξύ των υποχρεώσεών του ήταν και η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, ενώ – όπως είπε- το έργο αποκατάστασης είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί μόλις εξευρεθούν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι.

Μία ακόμη υποχρέωση του Πολυτεχνείου ήταν η φύλαξη του κολυμβητηρίου και όπως μας είπε ο Πρύτανης, αποκαταστάθηκαν τα σημεία απ’ όπου θα μπορούσε κάποιος να έχει πρόσβαση και τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας, για 24ωρη φύλαξη των εγκαταστάσεων. Η κατάσταση στο κολυμβητήριο, από τότε που ανέλαβε το Πολυτεχνείο δεν έχει – τουλάχιστον – χειροτερέψει, ανέφερε ο Πρύτανης. Παράλληλα επισήμανε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι προσπάθειες αυτές θα έχουν αποδώσει.

Ο προϋπολογισμός του έργου -αποκατάσταση, ενεργειακή αναβάθμιση και διόρθωση κακοτεχνιών- εκτιμάται σε 4 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τιμές που προκηρύσσονται δημόσια έργα, που σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνει τις εκπτώσεις με τις οποίες το κόστος θα πέσει στα 2,5-3 εκατ. ευρώ, εξήγησε ο κ. Διγαλάκης. Ειδικότερα για την ενεργειακή αναβάθμιση υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη ώστε να αποσυνδεθεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου από το πετρέλαιο που επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος του έργου με 900 χιλ. ευρώ τον χρόνο.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Διγαλάκης:


Με φωτογραφίες από τα «Χανιώτικα Νέα»

Keywords
Τυχαία Θέματα