Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στο Βαλκανικό

23:01 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την… πρώτη στο βάθρο ανέβηκε η Εθνική ομάδα αντιπτέρισης της Ελλάδος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U19 που διεξάγεται στην Αδριανούπολη.

Η Εθνική ομάδα που έχει προπονητή τον Βασίλη Ξάνθου από το Σιδηρόκαστρο και αθλητή τον Πασχάλη Μελικίδη από το Ρούπελ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο την πρώτη μέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος. Η Ελληνική ομάδα έφτασε έως τα ημιτελικά και παρά την ήττα της από την Βουλγαρία ανέβηκε στο βάθρο, καθώς

δεν υπάρχει αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο. Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι: Πασχάλης Μελικίδης, Μάριος Μπούλιος, Γιώργος Κτένας, Δήμητρα Κρουστάλη, Παντελία Μπάρτζιου και Αρτεμις Αναστασίου.

Η Εθνική έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Ρουμανία με 3-2, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση κι έδειξε τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελληνική αντιπτέριση στις μικρές ηλικίες. Μάλιστα στο καθοριστικό παιχνίδι με την Ρουμανία ο πρωταθλητής του Ρούπελ Σιδηροκάστρου Πασχάλης Μελικίδης έκανε το 1-0, καθώς κέρδισε τον Ποπέσκου με 2-0. Στο δεύτερο παιχνίδι η Δήμητρα Κρουστάλη προσπάθησε αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1. Στη συνέχεια οι Μπούλιος- Μελικίδης στο διπλό ανδρών με αντιπάλους τους Ποπέσκου- Χίου επικράτησαν με 2-0, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Στο διπλό γυναικών οι Μπάρτζιου – Αναστασίου έχασαν από τις Μίλου -Λούνγκου με 2-0 κι όλα θα κρινόντουσαν στο μικτό διπλό. Με το σκορ να είναι 2-2 οι Μπάρτζιου -Μπούλιος μπήκαν αποφασισμένοι και ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, με αποτέλεσμα να κερδίσουν άνετα με 2-0 τους Χίου- Λούνγκου και έδωσαν στην Ελλάδα την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά.
Ο στόχος της ελληνικής ομάδας είχε επιτευχθεί και απέναντι στην πανίσχυρη Βουλγαρία, οι διεθνείς μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά τελικά ηττήθηκαν φυσιολογικά με 4-0. Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται μικρός τελικός η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα