Χαλάζι και βροχή «χτύπησαν» χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών

22:31 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από την σφοδρή χαλαζόπτωση και την έντονη βροχόπτωση που έπληξε περιοχές του Νομού Λάρισας και ειδικότερα στους δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων.

Οι καλλιέργειες που χτυπήθηκαν είναι βιομηχανικής ντομάτας, βαμβακιού, ψυχανθών, αρωματικών φυτών και σιτηρών. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν σε δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια.

Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί αυτών των περιοχών, το χαλάζι που έπεσε σε κάποια σημεία είχε το μέγεθος φουντουκιού με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις καλλιέργειες.

Οι

παραγωγοί των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να τύχουν και δίκαιων αποζημιώσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Τριαντάφυλλος Τσινούλης τόνισε ότι η ζημιά είναι μεγάλη και αγγίζει το 70 με 80% της παραγωγής και εάν σημειωθούν και νέες βροχοπτώσεις όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, τότε ¨θα μιλάμε για ολική καταστροφή¨ υποστήριξε ο κ. Τσινούλης που αναμένεται να ξεκινήσει αναγγελία ζημιών ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

Εξίσου μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν και στον Δήμο Φαρσάλων που αναμένεται να κινήσει τις ίδιες διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα